ZAKUHALO SE U NSRS-u; STANIĆ RASPALIO PO DODIKU: "Program reformi je identičan ovoj odluci Ustavnog suda, u njemu piše da se vojna imovina knjiži na BiH"

Dogovoreno političko zajedništvo vlasti i opozicije u Narodnoj skupštini RS i poprilično mirna atmosfera trajala je samo dok nije počela poslanička rasprava. "Odluka Ustavnog suda je ista kao i Program reformi"

  • Mini market

  • 17. Feb. 2020  17. Feb. 2020

  • 2

Šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić vratio se na posebnu sjednicu od prije dva mjeseca, na temu Programa reformi i NATO puta BiH.

– Tada su troje najodgovornijih ljudi u RS pet sati lagali građane RS, kako to nije ono što jeste. Bilo bi zanimljivo da sada kažu šta misle o tome što je jedan neodgovoran čovjek odveo RS putem NATO. Ali ne, bilo je važno kako da građanima RS kažete što možete, da kradete, da varate, lažate, a da prođete nekažnjeno.

Molim vas odgovorite sada čemu laž od pet sati da to nije put u NATO, a onda onaj ko je na svoju odgovornost to potpisao, kaže jeste to MAP.

Podmetnuli ste nam nepotpun dokument "Program reformi". U njemu piše da se vojna imovina knjiži na BiH. To je dokument identičan ovoj odluci Ustavnog suda BiH – poručio je Stanić.

Potom se vratio na temu današnje sjednice, rekavši da su „neki od članova SNSD na stotine hektara poljoprivrednog zemljšta prepisali na svoje porodice“.

- SNSD je privatizovao RS pa i poljoprivredno zemljište – govorio je Stanić.

Optužio je poslanika SNSD Iliju Tamindžiju da je spriječio da izvjesni Šipovac iz Hercegovine, koji posjeduje 300 grla stoke, dobije koncesiju na poljoprivredno zemljište.

Na kraju je ipak rekao da će SDS glasati za usaglašenih osam zaljučaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...