DODIKOV OMILJENI BIZNISMEN U CENTRU SKANDALA: Hercegovački knez odbija da plati više od 14 miliona maraka poreza, ali ni to nije sve…

Rodoljub Drašković, počasni hercegovački knez i vlasnik kompanije “Swisslion” traži od Vlade Republike Srpske da mu još jednom izađe u susret i odgodi plaćanjе poreskog duga za “Industriju alata Trebinje” (IAT) koju je kupio 2007. godine, saznaje portal Capital

  • Mini market

  • 18. Feb. 2020  

  • 0

U pitanju je dug nastao prije privatizacije a prema podacima Poreske uprave Republike Srpske, zaključno sa 31. januarom ove godine, on iznosi 14,15 miliona maraka.

Vlada je informaciju o Draškovićevom zahtjevu razmatrala na sjednici održanoj 14. februara, a kakav je zaključak donijela, javnosti nije otkriveno. To je donekle i očekivano, s obzirom da je dugogodišnja praksa vlasti u Srpskoj da samo djelimično obavještavaju javnost o odlukama koje donose.

Inače, Drašković je donedavno osporavao obavezu plaćanja ovog duga pravdajući svoj stav tvdnjom da je Vlada RS taj dug, a po osnovu prethodnog dogovora trebala da otpiše ili konvertuje u kapital.

Kao znak protesta skupština akcionara „Swisslion Group“ je prije 2017. godine donijela odluku da Republici Srpskoj bez naknade pokloni svoje akcije u preduzeću „Swisslion IAT“ a ponuda je odbijena.

Počasni hercegovački knez koji je tu titulu dobio prošle godine već nekoliko godina uspješno izbjegava plaćanje ove obaveze.

Vlada RS njegovo ponašanje pravda time što “IAT” od 2012. godine redovno izmiruje sve svoje obaveze prema državi i radnicima kojih je zaposleno preko 500.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...