DOBRA VIJEST IZ GRADAČCA: TMD Group počinje izgradnju još jedne tvornice

Iz TMD Group su obavijestili medije da će 21. februara 2020. u Industrijskoj zoni II u Gradačcu biti svečano položen kamen temeljac za novu tvornicu "TMD motor components".

  • Ekonomija

  • 18. Feb. 2020  18. Feb. 2020

  • 0

 
Na svečanosti se očekuje prisusustvo premijera Federacije BiH sa ministrima Vlade Federacije BiH, premijera Tuzlanskog kantona, a prisustvovat će i gradonačelnici Gradačca, načelnici susjednih opština, načelnik Babine Grede, predstavnici poslodavaca, stranih organizacija i ambasada i brojni drugi gosti.

U 2018. godini, TMD Group otvorila je tvornicu u vrijednosti 5 miliona eura u Gradačcu, gdje je u početku zapošljavala 71 radnika.

Tada je rečeno da planira povećati svoj izvoz na 200 miliona eura u 2021. godini.

Grupacija TMD trenutno zapošljava oko 700 radnika, a cjelokupnu proizvodnju izvozi u Njemačku, Austriju, Sloveniju, Italiju, Francusku, Srbiju, Bugarsku.

Riječ je o greenfield investiciji za koju je kupljeno općinsko zemljište površine 14.000 m2 u Industrijskoj zoni II u Gradačcu.

Nova investicija je vrijedna oko 20 miliona eura a u novoj tvornivi biće zaposleno 300 radnika. Sva proizvodnja će ići u izvoz. U pitanju je potpuno nova tehnologija a radit će se najveći dio sklopa mjenjača elektroautomobila u saradnji sa partnerom iz Njemačke. 

(Sl.B.)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...