"GRANICE SA REPUBLIKOM SRPSKOM NEĆE BITI": Evo šta je prvi čovjek Federacije BiH poručio Dodiku o povlačenju međuentitetske granice...

"Samo države imaju granice", kazao je Trnka dodavši da se izvornik tlocrta, s jasno ucrtanom međuentitetskom linijom, nalazi u State Departmentu.

  • Politika

  • 18. Feb. 2020  18. Feb. 2020

  • 8

Premijer FBiH Fadil Novalić danas je prokomentirao jedan od zaključaka NSRS-a koji se odnosi na definisanje granične linije između Republike Srpske i Federacije BiH. Naime, NSRS je zadužila Vladu RS-a da nastavi ranije započete pregovore s Vladom FBiH sa ciljem definisanja granične linije između Republike Srpske i Federacije BiH, a u skladu s Aneksom II Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

"Niti je Federacija BiH ikada učestvovala u toj priči, niti će učestvovati", bio je današnji komentar Novalića na novinarski upit o ovoj temi. Profesor ustavnog prava Kasim Trnka juče je poručio je da nemaju entiteti, odnosno Vlada FBiH i Vlada RS, šta definisati entitetsku granicu, budući da se izvorni tlocrt nalazi u State Departmentu.

"Entiteti nisu država i zbog toga imaju samo međuentitetsku liniju razgraničenja. Samo države imaju granice", kazao je Trnka dodavši da se izvornik tlocrta, s jasno ucrtanom međuentitetskom linijom, nalazi u State Departmentu.

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...