DA SE VALJAŠ OD SMIJEHA: SNS na izbore sa sloganom "Aleksandar Vučić - Za našu decu"

Srpska napredna stranka donijela je konačnu odluku da na predstojeće parlamentarne izbore izađe sa listom pod nauzivom "Aleksandar Vučić - Za našu decu!".

  • Regija

  • 18. Feb. 2020  18. Feb. 2020

  • 0

Pišu ovo danas srbijanski mediji tvrdeći da je odluka o imenu izborne liste pod kojom će naprednjaci nastupiti na aprilskim izborima u Srbiji donijeta na sastanku izbornog štaba SNS koji je održan kasno sinoć, a završen poslije ponoći. SNS je donio i odluku da će rezultat od 48,2 odsto glasova osvojen na izborima 2016. godine, biti donji prag kojim će naprednjaci biti zadovoljni.

A kada su Vučić i djeca u pitanju javnost u Srbiji pamti te odnose po dva primjera. Potkraj prošle godine u selu Kutlovac kod Blaca predsjednik Srbije djeci je govorio o čarima alkohola - jednom dječaku predlagao rakiju, a drugom čestitao jer je već, kako kaže, koristi. Samo nekoliko mjeseci ranije Vučić je posjetio Veliko Gradište te tamo an sportskom igralištu odlučio odigrati basket sa jednim dječakom. Kada su svi očekivali da će Vučić pokazati bar malo ljudske dobroćudnosti i odigrati partiju basketa na način na koji bi to uradila bilo koja druga razumna odrasla osoba - malo driblaš, malo šarmiraš, malo digneš klinca do koša da poentira i svi vuci srećni. Ali ne i Vučić. On ne popušta nikad, naročito kad se suočava sa slabijim protivnikom, a naročito kad je u igri dijete. Dijetetu je lupio “bananu“ a javnost u Srbiji prokomentirala daje okršaj Vučića s djetetom na basketu tužna metafora Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...