ŽELITE KUPITI PSA DA SE IGRA SA DJECOM? Sa ovim vrstama nećete pogriješiti

Ukoliko želite nabaviti psa, ali se brinete o njegovoj interakciji sa djecom, donosimo vam listu najpogodnijih pasa za porodice sa djecom

  • Šareni svijet

  • 18. Feb. 2020  18. Feb. 2020

  • 0

1. Zlatni retriver

Zlatni retriveri su poznati kao strpljivi, odani i inteligentni psi. Sa djecom su posebno pažljivi, što ih čini savršenim za porodice sa mladom djecom. Potrebno im je puno vježbe, ali jako vole igru i interakciju sa ljudima, zbog čega je taj nivo vježbe puno lakše postići. Veoma su inteligentni i poslušni, zbog čega će ih biti lakše istrenirati nego druge vrste. 

2. Labrador

Labrador je jedna od najpopularnijih vrsta psa, i za to postoje mnogi razlozi. Labradori su strpljiva i razigrana vrsta, a također su veoma inteligentni. Vole učiti nove vještine i trikove i lako je raditi sa njima. Potrebno im je puno vježbe i obožavaju plivanje, te se preporučuju za aktivne porodice koje puno vremena provode napolju.

alt

3. Pudla

Pudla važi za jednu od najinteligentnijih vrsta psa. Veoma su privržene vlasnicima i sa novim ljudima su često stidljive. Lako ih je trenirati zbog visoke inteligencije, i veoma su poslušni psi. Njihova dlaka je ipak poznata kao vrlo zahtjevna, zbog čega se preporučuje samo porodicama koje imaju vremena za veoma redovno četkanje.

alt

4. Koli

Nekoliko pasmina se podvodi pod naziv koli, kao što su border koli i bradati koli. Koli se smatra najinteligentnijim psom, i jednim od najnježnijih. Uzgojen je kako bi pomogao sa ispašom stoke, što objašnjava njegovu poslušnost. Veoma su zaštitnički nastrojeni i raspoloženi za igru, ali također zahtijevaju puno vježbe.

alt

5. Bigl

Bigl je zbog svoje veličine jako pogodan za porodice sa jako malom djecom. Razigrani su i mirni, zbog čega se ne morate brinuti kada ih ostavljate nasamo sa djecom. Dobro reaguju na druge pse, pa mogu biti i dobar dodatak porodici koja već ima ljubimca. Veoma su aktivni psi i uvijek raspoloženi za igru. S druge strane, poprilično se puno linjaju, zbog čega je potrebno dosta pažnje oko održavanja njihovog krzna.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...