SKANDAL U NAJAVI: Dodik uložio veto; O dolasku Đukanovića u BiH odlučivat će NSRS

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine jedna od tačaka bila je i posjeta predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića Bosni i Hercegovini.

  • Politika

  • 19. Feb. 2020  19. Feb. 2020

  • 3

Ovo je drugi put da se ista tačka nađe na dnevnom redu sjednice Predsjedništva BiH nakon što je prošli put protiv poziva Đukanoviću da posjeti našu zemlju bio Milorad Dodik. 

Član Predsjedništva BiH je i danas bio protiv ove tačke, kazavši da će o eventualnom dolasku Đukanovića odlučivati Narodna skupština RS.

Kako je bilo predviđeno, Đukanović je Bosnu i Hercegovinu trebao posjetiti 2. i 3. februara. 

"Ja sam glasao protiv i ta tačka će ići na Narodnu skupštinu BiH i NSRS će odlučiti da li će Đukanović doći u BiH ili neće", kazao je Dodik.

Dodik je zatim "pozvao na dijalog":

"Ako mislite da je problem Milorad Dodik, izvolite. Uhapsite me ako možete, ja sam tu u Sarajevu! Međutim, ovdje se digao narod, kao i zvanične institucije Republike Srpske. Ako neko nešto učini Republici Srpskoj dobićete odgovor. Pozivam na dijalog, da se raspravlja o našem prijedlogu koji će uskoro doći. Јedino kod nas nema straha. Radim legitimno i u skladu sa Ustavom svoj posao. Ništa nisam drugačije učinio. Nije onako kako Bakir poručuje: "Eto, Srbi sa stola uzmu ono što im odgovara, a ono što im nije po ukusu ostave". Nije tačno, i to je još jedna podvala Bakira Izetbegovića", kategoričan je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...