Društvo
U SUSRET USKRSU: Ispred sarajevske Katedrale postavljeno uskršnje jaje
Prije 3 min0
U receptu prema kojem većina nas pravi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju u smjesu cijela, ali razdvojite li bjelanjak i žumanjak, dobit ćete nikad mekanije i rahlije palačinke
Gastro
19. Feb. 2020
0
Palačinke su jedan od najčešće spravljanih deserata, brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.
U receptu prema kojem većina nas pravi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju u smjesu cijela, ali razdvojite li bjelanjak i žumanjak, dobit ćete nikad mekanije i rahlije palačinke.
Postupak:
1. Napravite smjesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmjenom tako da bjelanjke odvojite od žumanjaka koje umutite u smjesu, a bjelanjke stavite na stranu.
2. Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanjaka) i dobro ih promiješali, od bjelanjaka napravite mekše tučeni snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi.
3. Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu, najbolje pjenjačom. Snijeg od bjelanjaka palačinkama će dati pjenastu strukturu, predivnu mekoću i rahlost. Čak i kada se ohlade i odstoje, tako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.
(Zadovoljna.hr/SB)
Društvo
U SUSRET USKRSU: Ispred sarajevske Katedrale postavljeno uskršnje jaje
Prije 3 min0
Hronika
PROCURILE NESLUŽBENE INFORMACIJE: Vještačenje mobitela majke malene Danke pokazalo je da su mnoge poruke i pozivi...
Prije 6 min0
Politika
DODIK SE PONOVO OGLASIO: "Samostalnost RS je sve izglednija, muslimani su srušili dejtonsku BiH, naredni mjeseci bit će ključni"
Prije 7 min0
Regija
CIA ŠEFE, CIA: "Vulinovi pohodi na agente sa Zapada propali su bez izuzetka..."
Prije 14 min0
Gastro
DESERT ZA ČISTU PETICU: Na brzinu napravite „dobru“ pitu, poslasticu za sve generacije (VIDEO)
27. Mar. 20240
Gastro
OD ČORBE DO DESERTA: Donosimo prijedlog cijelog menija za večerašnji iftar
28. Mar. 20240
Gastro
PURA S UMAKOM OD PAVLAKE I JAJA: Odlična je za vašu dijetu i želudac, a ukusna večera teško da može biti jeftinija
27. Mar. 20240
Gastro
ZAPAMTITE, TREBAĆE VAM: Recept za umak od luka koji se pravi od samo tri sastojka, odlično ide uz meso s roštilja, a ukusan je i uz...
Prije 20h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.