NASTAVLJA SE ČUDESNI EVROPSKI POHOD: Atalanta razbila Valenciju i zakoračila u četvrtfinale Lige prvaka

Fantastične igre Atalante nastavile su se i u osmini finala Lige prvaka. Tim iz Bergama je večeras na San Siru pregazio Valenciju rezultatom 4:1 i tako zakoračio u narednu fazu.

  • Sport

  • 19. Feb. 2020  19. Feb. 2020

  • 0

Fantastične igre Atalante nastavile su se i u osmini finala Lige prvaka. Tim iz Bergama je večeras na San Siru pregazio Valenciju rezultatom 4:1 i tako zakoračio u narednu fazu.

Atalanta nakon debija u nokaut fazi Lige prvaka može razmisljati i o nastavku sjajnog evropskog puta. Večeras je bila bolja na terenu i upisala zaslužen trijumf.

Igrao se 16. minut kada je Papu Gomez prošao po strani i centrirao, a loptu je u gol sproveo Hans Hateboer uz nedovoljno dobru intervenciju domaćeg golmana.

Sjajni Josip Iličić je u samom finišu prvog dijela postigao novi gol za svoj tim, tako da je Atalanta na odmoru imala dva gola prednosti.

I u nastavku Bergamezi su bili efikasni. Prvo je Remo Freuler divno pogodio u 57. minuti, da bi Hateboer samo pet minuta kasnije pogodio drugi put večeras.

Kakvu takvu nadu gostima vratio je Denis Cheryshev golom iz 66. minute, neposredno nakon što je ušao u igru, što je bio i konačan rezultat.

Atalanta se nakon ovog trijumfa ne smije opustiti, no jasno je da će Šišmišima biti potrebno čudo ukoliko žele u četvrtfinale.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...