OVO JE TERORISTA KOJI JE UBIO DEVET LJUDI U GRADU HANAU: Iza sebe ostavio jezivu video poruku...

Ubica je iza sebe ostavio pismo i video poruku.

  • Svijet

  • 20. Feb. 2020  20. Feb. 2020

  • 1

Njemački dnevni list Bild na svom portalu navodi da je ubica Tobias Rathjen (43). On je, prema dosadašnjim informacijama, pozvonio na ulazna vrata barova, a kad bi otvorili vrata odmah je pucao prema ljudima  ne birajući žrtve. Među njima je, prema Bildu, više Kurda.

Ministar unutarnjih poslova njemačke savezne države Hesse Peter Beuthkazao je u četvrtak da je motiv napada u Hanauu ksenofobija te da su 43-godišnji napadač i njegova majka pronađeni mrtvi s prostrijelnim ranama u njegovom stanu.

Službe sigurnosti ovaj slučaj tretiraju kao teroristički napad tvrdeći da postoje dokazi da je napadač radikalno desni ekstremist.

Ubica je iza sebe ostavio pismo i video poruku. U pismu navodi da je potrebno pobiti određene grupe ljudi, iz čega se može zaključiti da je riječ o još jednom napadu čiji su motivi desno ekstremistički.

Kako navode njemački mediji, pismo koje je ubica ostavio iza sebe pokazuje da je riječ o osobi koja je očito imala ozbiljnih mentalnih smetnji jer je tekst izuzetno konfuzan.

Policija je povećala broj umrlih na devet nakon što je jedna od ranjenih osoba podlegla ozljedama.

Informacije policije upućuju na to da je napadač počinio samoubojstvo u svojoj kući nakon što je pobjegao u tamnom automobilu.

Bild piše kako je muškarac njemački državljanin, da su u njegovom automobilu pronađeni streljivo i časopisi o oružju te da je imao dozvolu za oružje za lov.

Po pisanju Bilda, napadači su prvo ispred nargila bara "Midnight" ubili troje i ranili jednu osobu. Potom su se odvezi u četvrt Kesselstadt, tamo upali u drugi bar istog tipa "Arena" i ubili još petero te ranili četvero ljudi. 

A police officer secures the area around two shisha bars after a shooting in Hanau near Frankfurt, Germany

 Officers detaining a man near a damaged silver Mercedes car after a shooting in Hanau near Frankfurt yesterday night Police said a dark vehicle was seen leaving the scene of the first shooting, and another shooting was reported at a second site Forensic experts are seen outside a shisha bar after a shooting in Hanau near Frankfurt A police officer looking for evidence in front of a restaurant at the scene of a shooting in central Hanau last night 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...