U SVE SE MIJEŠA: Napravite ovaj zeleni namaz za sendviče i uživajte

Prvo, sir, neutralnu i kiselu pavlaku, so, biber i suhi začin dobro pjenasto izmiješajte...

  • Gastro

  • 20. Feb. 2020  20. Feb. 2020

  • 0

Sastojci:

300 g svježeg kravljeg sira

100 ml neutralne pavlake

100 ml kisele pavlake

1 kašika isjeckanog kaprara

1 kašika isjeckanog peršuna

1 kašika isjeckanog vlasca

1 kašika isjeckanog svježeg krastavca

malo soli i bibera

1 kašika suvog začina

Priprema:

Sir, neutralnu i kiselu pavlaku, so, biber i suhi začin dobro pjenasto izmiješajte. Dodajte isjeckani vlasac, peršun i kapar, pa na kraju pažljivo umiješajte kockice krastavaca koje ste prije toga oljuštili, očistili i odstranili mu koštice.

Zelenom namazu odgovaraće sve vrste crnog i bijelog hljeba.

Može se poslužiti u kombinaciji s kobasicama ili kuhanom šunkom, suhim mesom, sudžukom...

Savjet plus:

Umjesto svježih krastavaca možete staviti rotkvice.

Svježi kravlji sir prethodno protisnite kroz sito s manjim rupicama kako bi namaz bio maziviji.

(SB/CdM/Coolinarika)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...