NULTA TOLERANCIJA NA VUKANOVIĆA: U NSRS-u odbijena deklaracija o položaju Srba u Crnoj Gori

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (RS) nisu danas usvojili deklaraciju o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori, koju je predložio poslanik u Klubu Srpske demokratske stranke (SDS) Nebojša Vukanović.

  • Vijesti

  • 20. Feb. 2020  

  • 1

U dokumentu, koji nije dobio potreban broj glasova, se izražavala „duboka zabrinutost zbog položaja Srba u Crnoj Gori i učestalih primjera kršenja osnovnih ljudskih i građanskih prava srpskog naroda“. 

Vukanović je predlagao da parlament RS osudi, kako je naveo, diskriminaciju Srba u Crnoj Gori..., te poziva vlasti i sudove u Crnoj Gori da poštuju Evropsku konvenciju o ljudskim pravima iz 1950. godine i omoguće pravo na pravedno i pravično suđenje. 

Usvojeni su zakoni o Gradu Istočno Sarajevo, na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a, izmjene Izbornog zakona RS-a, te Zakon o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje autoputa i gasovoda dionice Vukosavlje - Brčko i Brčko - Rača i izmjene i dopune Zakona o metrologiji u RS, oba po hitnom postupku te Zakon o inspekcijama.

Nastavak sjednice je u utorak, 25.februara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...