RUSKINJA ZASKOČILA PUTINA: Misliš li da može da se živi sa 157 eura mjesečno? On ostao bez teksta

Ruskog predsjednika Vladimira Putina je zbog njegove velike plate, a njenih malih primanja, kritikovala jedna siromašna stanovnica njegovog rodnog grada Sankt Peterburga.

  • Svijet

  • 20. Feb. 2020  

  • 0

Ta žena koja tvrdi da je invalid i da ima cerebralni edem, pitala je šefa Kremlja poslije jedne svečanosti u bivšoj ruskoj carskoj prijestonici kako je moguće živeti u Rusiji s mjesečnim primanjima od 10.800 rubalja (oko 157 eura) koliko ona ima.

FOTO: AP/ALEXEI DRUZHININ alt

"Mislim da je to vrlo teško", priznao je Putin čija je mjesečna plata po zvaničnim informacijama viša od 770.000 rubalja (11.215 evra).

"Životni minimum" primanja u Rusiji je zvanično 11.300 rubalja (164 eura) za Sankt Peterburg.

FOTO: AP/ALEXEI DRUZHININ

"Vaša plata vjerovatno dostiže 800.000 rubalja", rekla je žena Putinu ispitujući ga o cijeni kirije, svakodnevnim potrebama, cijenama namirnica, i aludirajući da šef države u stvari ne zna kako žive ljudi, posebno siromašni.

"Predsjednik nema najveću platu u zemlji", uzvratio je Putin i, rekavši da "država čini sve što može", najavio mjere za povećanje socijalnih davanja i poboljšanje životnog standarda građana.

Kurir.rs/Beta

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...