OKONČANA POTRAGA: Uhapšen Sead Tahirović, osumnjičen za ubistvo Almira Škrijelja, motivi su...

... još uvijek nepoznati

  • Hronika

  • 21. Feb. 2020  21. Feb. 2020

  • 0

Sead Tahirović, osumnjičen za ubistvo Almira Škrijelja  u Sarajevu, uhapšen je protekle noći deset minuta iza ponoći.

On je zadržan u policiji i tokom dana, u zakonskom roku od 24 sata, bit će proslijeđen nadležnom tužiocu Sarajevskog kantona na daljnje postupanje.

"O motivima ubistva je zasad rano govoriti", rekla je novinarima portparolka Kantonalnog tužilaštva KS Azra Bavčić. Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS Mirza Hadžiabdić potvrdio je hapšenje i dodao da je kriminalistička obrada u toku, odnosno da će nakon toga, uhapšeni biti proslijeđen Tužilaštvu.

Bavčić je podsjetila da se ubistvo dogodilo u četvrtak u kompleksu Studentskog centra u Sarajevu u naselju Nedžarići. Tada je Tahirović više puta nožem ubo Škrijelja u predio grudnog koša, od čega je napadnuti podlegao.

Mirza Hadžiabdić, na pitanje novinara, nije mogao u ovom trenutku odgovoriti o detaljima potrage za ubicom.

"Najbitnije je što je okončana uspješno", zaključio je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...