KRIZNI ŠTAB KS: "Zbog Koronavirusa tri osobe su pod nadzorom, pratimo situaciju"

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane Koronavirusom (COVID 2019) saopštava da kontinuirano prati aktuelnu epidemiološku situaciju i vrši epidemiološki nadzor u KS-u, u skladu sa propisanim procedurama i protokolima

  • Vijesti

  • 21. Feb. 2020  21. Feb. 2020

  • 0

Štab je u stalnom kontaktu sa Kriznim štabom Federalnog ministarstva zdravstva i kriznim štabovima ostalih kantona.

"I u prethodnom periodu u KS-u su se redovno provodile mjere zdravstvenog nadzora nad osobama kojima je sanitarna inspekcija izdala rješenje za stavljanje pod zdravstveni nadzor. Trenutno su u Kantonu Sarajevo pod  zdravstvenim nadzorom tri osobe koje su doputovale iz NR Kine, a što je u skladu s propisanim procedurama i naredbama nadležnih institucija.

Dužina trajanja nadzora je vremenski interval najdužeg inkubacionog perioda za određenu zaraznu bolest, što je u ovom slučaju 14 dana”, navode iz Kriznog štaba., prenosi Hayat.

Zdravstveni nadzor kontinuirano provodi Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Iz Kriznog štaba navode da se, prema navodima Evropskog centra za prevenciju bolesti i kontrolu, vjerovatnost zaraze Koronavirusom (COVID2019) za stanovništvo Evrope smatra veoma niskom.

Poručuju i da će nastaviti djelovati po planu pripravnosti, s ciljem zaštite zdravlja stanovništva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...