UZROK MNOGIH TEGOBA: Sedam upozorenja da je tijelo previše kiselo

Naša tijela mogu biti ili alkalna ili kisela; kako bismo bili zdravi, dobro se osjećali i s lakoćom obavljali svakodnevne poslove, pH bi nam morao biti neutralan ili blago alkalan - između 7,3 i 7,5, ali zbog savremenog načina života, obično je mnogo manji, odnosno kiseliji, i zato se osjećamo umornima, bezvoljnima, nadutima, općenito loše...

  • Zdravlje

  • 21. Feb. 2020  21. Feb. 2020

  • 0

Knjiga "Alakalna prehrana" autora dr. Stephana Domeniga otkriva koji to znakovi upozoravaju da je tijelo previše kiselo...

A na to da je vaše tijelo previše kiselo može upućivati sljedećih 7 svakodnevnih tegoba:

1. Zatvor stolice i nadutost

I jednom i drugom uzrok su prebrzo jedenje, previše hrane i/ili prekiseli obroci.

2. Manjak energije i koncentracije

Budući da kiselina smanjuje količinu kisika u krvi, osjećate se tromo jer mozgu i tjelesnim sustavima nedostaje taj vitalni element.

3. Problemi s težinom

Prekomjerna tjelesna težina govori da vaša prehrana nije u skladu sa sposobnostima tijela da obradi hranu koju mu dajete.

4. Loš ten i suha, beživotna koža bez sjaja

Višak kiseline izlučuje se preko kože te uzrokuje njezino oštećenje i upalu.

5. Bolest desni, karijes i neugodan zadah

Mogu se izravno povezati s izrazito kiselom prehranom jer se tada bakterije mnogo brže razmnožavaju nego kod alkalne prehrane.

6. Česte hunjavice i prehlade

Kada tijelo ne dobiva pravu hranu i kada se želučana flora mijenja, vjerojatni je ishod slab obrambeni sustav.

7. Bolovi u mišićima i zglobovima

Upala može biti znak da se alkalni minerali u kostima i mišićima izlučuju kako bi neutralizirali kiselost. Pojedine kiseline, poput arahidonske kiseline u crvenom mesu, također aktiviraju upalu.

(Zadovoljna.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...