E, AKO NAM ON NE POMOGNE...: Konaković garantuje da je spreman na odbranu države u svakom trenutku…

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković boravio je u Janji gdje se održala promocija prvog povjereništva ove stranke u bh. entitetu Republika Srpska

  • Mini market

  • 22. Feb. 2020  

  • 0

Između ostalog, govorio je i o aktuelnoj situaciji i dešavanjima u Bosni i Hercegovini.

"Garantujem da smo spremniji na suživot od bilo koje druge političke stranke i na pravljenje kompromisa, ali garantujem i da smo spremni na odbranu države u svakom trenutku ukoliko to ponovo bude potrebno. Kad smo slabi, neorganizovani i imamo koruptivno društvo, loše ljude koji nas vode, mi postajemo lagan plijen onima kojima nije drago što su Bošnjaci u BiH većina", kazao je Konaković.

Konaković je kazao u Janji da mu je drago da priča i pokret Naroda i pravde stiže u sve dijelove Bosne i Hercegovine i da se u bh. entitetu RS kreće iz Janje.

Kako je kazao, Janja je jedna herojska priča.

"Kažu da na dolazimo i razjedinjujemo Bošnjake. Naprotiv, mi želimo da razdrmamo uspavane bošnjačke lidere koji su sebi napravili stranke i vode isključivo računa o sebi i najbližima dok je zapostavljena cijela jedna populacija", kazao je Konaković.

Konaković je naveo i "da je vidljivo da Bošnjaci u RS-u danas imaju manje prava nego što im ustav garantuje, da su bošnjački predstavnici Dodiku isporučili sve ustupke, a da zauzvrat nisu dobili ništa za povratnike".

"Jasno se vidi da niko tako intenzivno ne napada jedan kriminalni sistem koji uništava našu domovinu i naše ljude. Mi smo pokazali, u jednom kratkom periodu, niz antikoruptivnih mjera i zakona, pokazali smo da ima neko ko hoće i može drugačije, i jasno je da su se oni, u čije smo interese dirnuli prepali, ali mi nećemo odustati", kazao je Konaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...