POTRESNO SVJEDOČENJE SUPRUGE UBIJENOG U STUDENTSKOM DOMU NEDŽARIĆI: "Moj suprug se borio za prava radnika i tražio veće plaće, ali mu dušmani ne dozvoliše..."

Ubistvo je uznemirilo javnost, posebno studente i radnike Studentskog doma

  • Hronika

  • 22. Feb. 2020  22. Feb. 2020

  • 0

Zakira Mahmutović-Škrijelj, supruga Almira Škrijelja koji je ubijen u Javnoj ustanovi Studentski centar Kantona Sarajevo u sarajevskom naselju Nedžarići obratila se javnosti nakon izjave direkora Centra Tarika Curića da se dogodio fizički obračun između njenog supruga i osumnjičenog za ubistvo Seada Tahirovića.

Ona tvrdi da nikada nije bilo sukoba, ali da je postojao animozitet.

“Supruga sam svirepo ubijenog Almira Škrijelja, uposlenika Studentskog centra Sarajevo i htjela bih da razjasnim događaje u Centru prilikom kojih je moj suprug izgubio život. Odgovorno tvrdim da nikada nije bilo fizičkog sukoba između ubice Tahirovića i mog supruga, ali jeste animozitet postojao. Moj muž je ubijen na svirep način u kancelariji, u sjedećem položaju, spuštenih ruku i postoje svjedoci koji su već dali iskaz u policiji”, kazala je Mahmutović-Škrijelj.

Podsjećamo, u četvrtak, 20. februara, u Studentskom domu Nedžarići hladnim oružjem ubijen je A.Š.

Za ubistvo je osumnjičen Sead Tahirović koji je nakon nekoliko sati bijega uhapšen deset minuta poslije ponoći 21. februara u mjestu Butmir kod Sarajeva. Predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo gdje će biti zadržan 24 sata, istakla je portparolka Tužilaštva Azra Bavčić.

Obojica su bili zaposlenici Studentskog centra Sarajevo.

Ubistvo je uznemirilo javnost, posebno studente i radnike Studentskog doma. Supruga ubijenog navodi i kako je Sead Tahirović imao nekoliko disciplinskih prijava za koje postoji pisani trag u pravnoj službi Centra, koje nikada nisu riješene.

“Moj muž je nedavno postao predsjednik Sindikata i zajedno sa radnicima, uposlenicima Studentakog centra, zatražio veće plaće i prava radnika, ali mu dušmani ne dozvoliše da završi započeto”, navedeno je u pismu supruge ubijenog Almira Škrijelja upućenog redakciji Indexa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...