PANIKA U HRVATSKOJ: Dva pacijenta stavljena u potpunu izolaciju, sumnja se na najgore...

Na Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka u subotu poslijepodne su hospitalizirana dva pacijenta zbog sumnji na koronavirus

  • Regija

  • 23. Feb. 2020  23. Feb. 2020

  • 0

Na Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka hospitalizirano je dvoje ljudi zbog sumnje na koronavirus. Oboje su primljeni zbog respiratornih problema. 

Kako saznaje 24 sata, radi se o jednom talijanskom državljaninu koji je stigao u sklopu studentske razmjene, dok je druga osoba primljena u bolnicu žena iz Rovinja koja je boravila u Italiji.

Iako nije službeno spomenuo koronavirus, iz KBC-a navode kako će 'potrebni uzorci biti poslani na analizu u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu, kako bi se utvrdilo o kakvoj je infekciji riječ'.

Rezultati analize se očekuju najvjerojatnije danas poslijepodne, kada će se sa sigurnošću moći odrediti je li pacijent zaražen korona virusom ili je riječ o nekoj drugoj bolesti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...