RISTO SOTONA OTIŠAO U REPERE: Amfilohije odlikovao Beogradski sindikat

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije odlikovao je muzički sastav Beogradski sindikat Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca.

  • Regija

  • 23. Feb. 2020  23. Feb. 2020

  • 1

Gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandra Protić - jedini član koji je uspio da uđe u Crnu Goru, kazali su iz Beogradskog sindikata za Tanjug.

Uručenje ovog priznanja MCP obavljeno je jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka.

Protić je rekao Tanjugu da su orden dobili za revnost i brigu za SPC i ljubav posvedočenu kroz pjesme "Dogodine u Prizrenu" i "Sviće zora", posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.

Tri člana grupe Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni su juče sa graničnog prelaza ka Crnoj Gori gdje su željeli da danas učestvuju na litiji u Podgoričkom naselju Stari Aerodrom kao i molebanu u Podgorici.

Bilo je planirano da ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja premijerno izvedu pesmu "Sviće zora".

Protić kaže da im je žao i nejasno zašto su proglašeni za pretnju po nacionalnu bezbjednost Crne Gore, ali da i ovom prilikom izražavaju podršku odbrani svetinja u Crnoj Gori.

"Naša namjera nije bila da bilo koga ugrožavamo ili uznemiravamo, već da uzmemo učešća u najčistijem i najdostojanstvenijem građanskom skupu našeg vremena", kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...