NOVAKOVIĆ BURSAĆ OTVORILA DUŠU: "Kao saradnica Milorada Dodika osjećam se mirno i spokojno"

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać smatra da su zaključci posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske dovoljno jasni i jaki da održe jedinstvo tog bh. entiteta i srpskog naroda.

  • Politika

  • 23. Feb. 2020  

  • 0

"Politička borba je uvijek izvjesnija i kvalitetnija ako oko jedne ideje ili stava imate okupljeno što više aktera. Nama je u ovakvoj kompoziciji države, kakva je BiH, svakako značajno, a na ključnim pitanjima i neophodno da imamo usaglašene stavove iz Republike Srpske, na šta u kontinuitetu poziva i SNSD, a pozvala je i NSRS", objasnila je Novaković Bursać.

Ona smatra da su prijetnje zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Euroaziju Matthewa Palmera prema zvaničnicima Republike Srpske koji podrže stav člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika bespredmetne.

"U tom kontekstu osjećam se, kao saradnik Milorada Dodika, mirno i spokojno, jer sve što radimo i način na koji djelujemo ide u pravcu dosljedne primjene Dejtonskog mirovnog sporazuma", poručila je Novaković Bursać.

Ona je podsjetila da su aktivnosti koje sprovodi član Predsjedništva iz reda srpskog naroda u potpunosti u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, te da su usmjerene na njegovu dosljednu primjenu.

Zaključak Predsjedništva SDA da ova stranka neće prihvatiti zahtjev da se izmijeni struktura Ustavnog suda BiH, Novaković Bursać vidi kao blokiranje aktivnosti razvoja demokratskog društva i izgradnje neophodnog povjerenja među narodima u ovoj zemlji.

"Neko ko daje takve izjave upravo blokira sazrijevanje društva u cjelini i sazrijevanje domaćih institicija i djeluje na način suprotan preporukama Evropske komisije i kretanja BiH na evropskom putu", ocijenila je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...