ŽESTOK ODGOVOR IZ KABINETA: Komšić nije odgovoran što niko ne želi da razgovara sa Dodikom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je danas na izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika date u intervjuu za N1 u Hrvatskoj.

  • Mini market

  • 23. Feb. 2020  24. Feb. 2020

  • 3

Dodik je ustvrdio da je "Komšić sakrio poziv od ostalih članova Predsjedništva BiH" i otišao sam u Brisel na sastanak sa liderima Evropske unije. Također, član Predsjedništva BiH tvrdi da je predsjedavajući ove institucije "sakrio i zahtjev predsjednika Europskog suda za imenovanje sudija Ustavnog suda BiH".

Na Dodikove izjave reagovali su iz Kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića.

"Smatramo da izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika graniče sa uračunljivošću. Uvjerio je sebe u neistine, a tako je i sa imenovanjem sudije Ustavnog suda BiH od strane Evropskog suda za ljudska prava. Ne zna se šta je gore, ili da pismo koje su dobili istovremeno kao i dva druga kabineta nisu na vrijeme pročitali, što nije čudo jer je poznato da im presude Evropskog suda ljudska prava ne znače ništa, ili naprosto glume da ga nisu pročitali. Moguće je i to da su ga pročitali, pa su naknadno sebe uvjerili da nisu", naveli su iz Komšićevog kabineta za N1.

Kako navode, kada je riječ o pozivu iz Brisela, taj poziv je stigao na ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, a ne na članove Predsjedništva, u tome konkretnom slučaju.

"Predsjedavajući Komšić nije odgovoran zbog toga što niko ne želi da razgovara i druži se sa gospodinom Dodikom", naveli su.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...