DOBRE VIJESTI SA TUZLANSKOG AERODROMA: Pregovori s niskotarifnom kompanijom u toku, najava novih 6 linija za Evropu…

Aerodrom Tuzla je u procesu pregovora o novom sporazumu s niskotarifnim prevoznikom Wizz Airom, za koji se nada da će rezultirati uvođenjem novih ruta i mogućem dolasku trećeg aviona

  • Ekonomija

  • 24. Feb. 2020  

  • 0

Dvije strane nedavno su se sastale u Osijeku, gdje je Wizz Air započeo obuku nekih svojih pilota, a nastavit će razgovore u Tuzli početkom sljedećeg mjeseca.

– Obje strane su pokazale spremnost za postizanje sporazuma. U svakom slučaju, moramo definirati određene stvari. Ako sve bude išlo po planu, očekujemo da Wizz Air uvede neke nove rute sa aerodroma Tuzla – rekao je novoimenovani generalni direktor Aerodroma Esed Mujačić, piše EX-YU Aviation News.

Ugovor s Wizz Airom ističe ovog juna i vjerovatno će biti potpisan novi četverogodišnji ugovor. Međutim, spor razvoj infrastrukture aerodroma Tuzla, uključujući proširenje svjetala za pistu, još uvijek je problematična tačka.

Direktor Wizz Aira, Jozsef Varadi, ranije je rekao za EX-YU Aviation News kako je uvjeren da će biti postignut novi dogovor.

– Pretpostavljam da je tako. Mislim da je u interesu Tuzle i regije da nastavimo s operacijama i da poboljšavaju svoju infrastrukturu. Prilično sam siguran da će Aerodrom Tuzla biti raspoložen za poslovnu saradnju – rekao je Varadi.

Nove rute za evropske destinacije

Wizz Air, kao jedina aviokompanija koja je obavljala redovne letove iz Tuzle, pomogla je pokretanje putničkog razvoja aerodroma prije sedam godina.

Avio kompanija trenutno održava dvanaest ruta do pet zemalja iz trećeg najvećeg grada Bosne i Hercegovine, odnosno petnaest ruta tokom ljeta.

Potencijalne nove rute uključuju Hamburg ili Hanover, Pariz i Milano, kao London i Sandefjord.

Iz aviokompanije su nedavno napomenuli: „Radujemo se što ćemo nastaviti produktivno partnerstvo sa Međunarodnim aerodromom Tuzla i ostajemo posvećeni pružanju još uzbudljivijih mogućnosti koje najbolje mogu zadovoljiti potrebe naših kupaca, a istovremeno potičući ekonomske i poslovne odnose u zemlji“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...