RISTO SOTONA JE I DANAS MNOGO UZRUJAN: "Bezakonje proglašeno za zakon i to u ime naroda"

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije pozvao je građane da ne glasaju one koji podržavaju Zakon o slobodi vjeroispovesti.

  • Regija

  • 24. Feb. 2020  

  • 1

"I mi smo to dočekali ovde u Crnoj Gori da je bezakonje proglašeno za zakon, i to u ime naroda", rekao je mitropolit sinoć u Risnu gdje je predvodio litiju zbog Zakona o slobodi vjeroispovesti.

Upitao je koji narod glasa za nekoga "koji bezakonje proglašava za zakon".

"Ja verujem dokle se ne skine to bezakonje, da nećete naći ni jednog ni Bokelja, ni Crnogorca, ni Brđanina koji će glasati za takvo bezakonje i za one koji takvo bezakonje otimanja svetinja ustoličuju prvi put u istoriji Crne Gore", rekao je Amfilohije.

Kazao je da se vlast bira da bi držala zakon, da bio donosila prave i istinske zakone, "da čuva narodnu dušu, da neguje u narodu zajedništvo i ljubav, a ne da deli narod, da ga zavađa", rekao je on.

Dodao je da su "duhovni potomci onih koji su gradili budućnost na bratomržnji i bogomržnji" sve što je tada sagrađeno razorili i opljačkali, a sada je još "preostalo da crkve Božije zauzmu i opljačkaju", rekao je on.

Naglasio je da su litije u Crnoj Gori iscjeljenje od mržnje, dioba i podjela, "od svega što je trovalo naš narod".

(Beta/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...