DODIK DLAKU MIJENJA, ALI SUD NIKADA: Dodik za vikend davao intervjue "i šakom i kapom", novinarku N1 Hrvatske molio da ga dođe intervjuirati!

Očito da je Dodiku bilo jako stalo da njegove pomirljive poruke, toleracije, dijaloga, budu odaslane upravo preko mrske "američke televizije", čime će pokazati dodatnu "širinu"....

  • Politika

  • 24. Feb. 2020  24. Feb. 2020

  • 9

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izvršio je tokom proteklog vikenda pravu infomativnu invaziju na medije širom regiona, dajući i šakom i kapom eksluzivne, dugačke, jednoobrazne intervjue u kojima je u smirenom i vedron tonu objašnjavao svoje posljednje političke poteze, izjave i i optužbe. Ovdje uopće ne mislimo na njegove privatne, kućne medije poput Radio-televizije RS, ili Alternativne televizije koje član Predsjendištva BiH uređuje na porodično-prijateljskoj osnovi.

Pored (neopravdano i bespotrebno ) maratonski dugog intervjua Senadu Hadžifejzoviću i "Face TV", Dodik je u subotu gostovao i u dvije beogradske dnevne novine, "Večernjim novostima" i "Politici" gdje se sa tamošnjim novinarima sit ispričao i isplakao na ramenu zbog strašnih uslova u kojima radi, pritisaka političkog Sarajeva, Sjedinjenih Američkih Država, OHR-a ...pod kojima, međutim, ne misli pokleknuti u borbi za našu, "srpsku stvar".

Iznenađenje je bilo gostovanje Milorada Dodika na hrvatskoj N1 televiziji, i to iz barem dva ozbiljna razloga. Prvi je razlog taj što Dodik, kao i njegov beogradski prijatelj Aleksandar Vučić ima isti medijski ukus i ne podnosi tu "američku televiziju" čije novinare redovno i brutalno ponižava, vrijeđa i proziva. Drugi razlog je da sugovornik članu Predsjendištvu BiH nije bio niko od novinara N1 iz BiH, Sarajeva, ili Banja Luke, nego je intervju dao novinarki zagrebačkog studija ove TV Matei Dominiković za izvandredni nedjeljni televizijski magazin "Točka na tjedan" koji uređuje i vodi Nataša Božić.

Portal "SB" saznaje da novinarka Dominiković tokom boravka u Banja Luci uopće nije planirala raditi intervju sa Dodikom, već je istraživala slučaj problematičnih diploma koje na tamošnjim fakultetima stiču državljani Hrvatske. No, njen boravak i rad na temi diploma brzo je "provaljen" i prijavljen kabinetu Milorada Dodika odakle je iznenađenoj novinarki stigao poziv i ponuda da, kad je već tu, uradi intervju sa Dodikom. Naravno da se takve ponude ne mogu odbiti, pogotovo zbog aktuelnosti sugovornika, pa se mlada novinarka nakon konsultacija sa uredništvom u Zagrebu, brže-bolje prestrojila u hodu i na brzinu pripremila za razgovor sa gazdom Republike Srpske i članom Predsjedništva BiH. Očito da je Dodiku bilo jako stalo da njegove pomirljive poruke, toleracije, dijaloga, budu odaslane upravo preko mrske "američke televizije", čime će pokazati dodatnu "širinu"....

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...