VELIKI USPJEH: Na najvećem takmičenju mineralnih voda na svijetu, "Tešanjski kiseljak"...

... osvojio četvrto mjesto

  • Ekonomija

  • 24. Feb. 2020  24. Feb. 2020

  • 0

U američkom Berkeley Springsu, na najvećem svjetskom testiranju (degustaciji) mineralnih voda, Tešanjski kiseljak osvojio je četvrto mjesto u kategoriji gaziranih voda. Proglasio je to sinoć stručni žiri kojeg je činilo 12 sudija, a odluka je donesena “na bazi okusa, mirisa, osjećaja u ustima i naknadnog okusa”.

Zlatnu i srebrnu medalju odnijele su vode sa Novog Zelanda, treća je bila iz Argentine, a peto mjesto osvojila je voda iz Rumunije. Na ovom najprestišnijem festivalu voda u svijetu, ove godine se takmičilo 118 voda sa četiri kontinenta.

No, Elvir Bećarević, vlasnik kompanije “ZEMA” koja proizvodi Tešanjski kiseljak, ne bi trebalo da je tužan zato što je osvojio “samo” četvrto mjesto, prenosi banjalučka "Buka".

U posljednjih 15 godina osvojio je u Americi dvije zlatne i dvije srebrne medalje, a čak pet puta bio je četvrti na rang listi na ovom (svjetskom) takmičenju mineralnih voda.

„Dosljednost pobjednika iz godine u godinu sa različitim sudijama potvrđuje izbor“, primijetio je sinoć višegodišnji voditelj zvanične takmičarske ceremonije, Arthur von Wiesenberger. „To također govori o impresivno visokom kalibru prijavljenih voda“, dodao je.

U Bosnu i Hercegovinu je 2018. godine uvezeno vode u vrijednosti  154 miliona KM. Uvozili smo vodu iz Brazila, Južne Koreje, Tajlanda i Vijetnama, a u manjim količinama i iz Malezije, Čilea i Turske.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...