KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU: Policajci od trenera "Čelika" mislili da je migrant

Navodno je trener "Čelika" sa svojim saradnikom jedne večeri posjetio ugostiteljski objekat i ostao do kasnih sati

  • Zabava

  • 24. Feb. 2020  24. Feb. 2020

  • 0

Pripreme nogometnih ekipa nisu omiljeni dio profesionalnih obaveza igračima, ali ni trenerima. Uglavnom je raspored kreiran tako da se najviše pažnje posvećuje treninzima i odmoru, pa igrači ne stižu da predahnu kako treba, dok je sa trenerima drugačije.

Čelik se za nastavak sezone pripremao u Ljubuškom, a ono što se dogodilo trenerima zeničkog premijerligaša u ovom hercegovačkom mjestu, do sada je nezabilježeno u bh. nogometu.

Naime, turski stručnjak Umit Ozat poznat je po tome što voli društvo i opuštanje uz “čašicu”. Takav ga glas “bije” u Turskoj.

Sportske.ba saznaju, od svojih izvora iz Zenice i Ljubuškog, da je, navodno trener Čelika sa svojim saradnikom jedne večeri posjetio ugostiteljski objekat i ostao do kasnih sati.

Kako je ugođaj bio lijep, atmosfera ugodna, boravak se produžio, a kada su se uhvatili za džep da plate, ostalo im je toliko novca da podmire račun, ali ne i da se taksijem vrate u hotel.

Navodno su, svjedoči njihov izvor, odlučili da odu do najbliže benzinske crpke, u nadi da će pronaći bankomat.

E tu dolaze pravi problemi. Nadzorne kamere snimile su pravi show, a svjedoci su potvrdili da se odigrala prava drama. Jezička barijera nije se mogla tek tako prevazići, jer radnici na pumpi nisu govorili turski, samim tim nisu ni razumjeli Ozata i njegovog kolegu, a oni, s druge strane, znali su tek po koju riječ bosanskog.

U takvoj situaciji počeli su gestikulirati i glasno se objašnjavati. Mrkli mrak, sumnjivi likovi, koji ne govore jezik, sve su ovo razlozi zbog kojih se radnik na pumpi odlučio da pozove policiju, rekavši da su ga napali migranti.

Prema saznanjima, po dolasku na pumpu, policajci su legitimisali trenere, ali im nisu povjerovali da rade u Čeliku. Nakon nekoliko telefonskih poziva, konačno su stvari poredane kako treba. Ozat i njegov saradnik mogli da se vrate u hotel, a cijela priča je postala pravi hit u Ljubuškom. Da li je sve baš ovako ili još žešće bilo, znaju samo glavni “junaci” priče.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...