"ZAR BI TREBAO NEKOME DA SE IZVINJAVAM ZA TO?": Pogledajte kako je Vučić opravdavao svoj ratnohuškački govor iz 1994. godine (VIDEO)

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić jučer je u intervjuu komentirao svoj govor iz Gline 1995. godine.

  • Regija

  • 24. Feb. 2020  24. Feb. 2020

  • 6

Aleksandar Vučić tih je godina bio potrčko ratnog zločinca Vojislava Šešelja, a o tome danas ne priča često. Tada je Vučić, nekoliko mjeseci prije oslobodilačke akcije Oluja, u Glini držao govor u kojem je među ostalim rekao kako ustaška čizma nikad neće tu stupiti.

"Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti hrvatska! Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku", rekao je tada Vučić.

Jučer se, gostujući na Prvoj Srpskoj Televiziji, dotakao i tog govora.

"Vama se možda ne sviđa istina iz Drugog svjetskog rata koju sam bezbroj puta iznosio, možda se vama ne sviđa istina iz '95. ili se meni ne sviđa neka istina po znacima navoda za koju vi govorite. Ubili ste me napadajući me za Glinu, strašno što sam radio. Što sam radio? Održao govor u kojem sam govorio da se nadam da Krajina neće pasti u ruke Hrvata ili ne znam što. Zar bih se zbog toga trebao izvinuti nekome? Zamislite zločinca i fašistu Vučića, što je on radio", kazao je predsjednik Srbije.

 

(Index.hr / SB)

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...