SUNOVRAT SVJETSKIH BURZI: Wall Street oštro pao zbog koronavirusa, dionice potonule, biće još gore...

na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica potonule više od 3,3 posto, što je njihov najveći dnevni gubitak u posljednje dvije godine, jer se ulagači plaše da će širenje koronavirusa izvan Kine izazvati veće gospodarske štete nego što se prije očekivalo

  • Ekonomija

  • 25. Feb. 2020  

  • 0

Dow Jones potonuo je 1.031 bod ili 3,56 posto, na 27.960 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 3,35 posto, na 3.225 bodova, a Nasdaq indeks 3,71 posto, na 9.221 bod.

Najveći dnevni pad tih indeksa od veljače 2018. godine, pri čemu su oštro pale cijene dionica u svih 11 najvažnijih sektora S&P 500 indeksa, posljedica je brzog širenja koronavirusa izvan Kine.

Vijest da je u Italiji od tog virusa umrlo sedmero ljudi, dok ih je više od 120 zaraženih, izazvala je jučer oštar pad cijena dionica na europskim burzama.

U Italiji indeks burze potonuo preko pet posto

Indeks burze u Milanu potonuo je više od 5 posto, dok je STOXX 600 indeks vodećih europskih dionica skliznuo 3,8 posto, čime je izbrisano oko 470 milijardi dolara tržišne vrijednosti europskih dionica.

(SB / Agencije)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...