VUČIĆU OPET NEĆE BITI DOBRO: Albin Kurti najavio političku ofanzivu, tri vlade zajedno će zasjedati…

Kosovski premijer Albin Kurti kaže da je na sastancima u Londonu govorio o značaju ulaganja u ekonomiju i preduzetništvo mladih

  • Regija

  • 25. Feb. 2020  25. Feb. 2020

  • 0

Premijer Kosova Albin Kurti, koji boravi u Londonu na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj, najavio je da planira održavanje zajedničkih sjednica njegove vlade sa crnogorskom i Vladom Sjeverne Makedonije, prenosi Tanjug.

"Već imamo postignutih 77 sporazuma sa Albanijom. Dodaćemo novu energiju i dinamiku njihovoj primjeni", objavio je Kurti na Facebooku.

Odnosi sa Srbijom

Najavio je da će vlada u Prištini sarađivati sa Vladom Crne Gore i Vladom Sjeverne Makedonije u projektima od obostranog interesa, prenosi Kosovo online.

"Namjeravamo i zajedničke sjednice sa njima", poručio je Kurti.

Potvrdio je i da je na sastancima u Londonu govorio o značaju ulaganja u ekonomiju, preduzetništvo mladih, informacionu tehnologiju i infrastrukturu, kao i o odnosima sa Srbijom i principu reciprociteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...