MONSTRUM JE PRIZNAO SVE: Ljubiša upao u poštu i Saneli nožem zadao više uboda po tijelu i glavi, dobio je samo…

Ljubiša Pavlović (56) iz Kučeva osuđen je pravosnažno pred Višim sudom u Požarevcu na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva bivše nevjenčane supruge Sanele Žuržić (39)

  • Hronika

  • 25. Feb. 2020  

  • 0

On će oštećenoj morati da isplati i pet miliona dinara odštete za zadobijene povrede, i to u roku od dvije godine od izlaska iz zatvora. Istom presudom, njemu je izrečena i mjera zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom u periodu od tri godine.

Presuda je donesena na prijedlog višeg javnog tužioca, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, sklopljenog sa optuženim. Zbog toga je ona pravosnažna i na nju ne postoji pravo žalbe. Krivično djelo optuženi je izvršio 9. aprila prošle godine, u šalter-sali pošte u Kučevu.

Pošto je pratio bivšu suprugu, ušao je za njom i, naočigled prisutnih građana, kuhinjskim nožem nekoliko puta ubo je u glavu i tijelo, bijesan što ga je ostavila. Teško povrijeđena žena prevezena je u Opštu bolnicu u Požarevcu, gdje je ustanovljeno da je životno ugrožena, pa je prebačena u beogradski Urgentni centar.

Odmah nakon hapšenja, optuženom je određen pritvor u kojem se i dalje nalazi i iz kojeg će biti upućen na izdržavanje zatvorske kazne. Za krivično djelo za koje je optužen – pokušaj ubistva, u Srbiji je zakonom zapriječena kazna od pet do 15 godina zatvora, javljaju srbijanski mediji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...