UGLEDNI "POLITICO" OTKRIO SVE: Hrvatska dobila žestoku šamarčinu u Europskom parlamentu, evo za što ih sve optužuju....

Predsjednici najmoćnijih klubova u Europskom parlamentu su se obratili prosvjednim pismom Europskom vijeću, žaleći se na to da se tijekom hrvatskog predsjedanja Europskom unijom ignorira tema zaštite vladavine prava u Mađarskoj i Poljskoj

  • Regija

  • 25. Feb. 2020  

  • 0

Pismo su potpisali Manfred Weber (Europska pučka stranka), Iratxe Garcia Perez (Socijalisti i demokrati), Dacian Ciolos (Obnova Europe), Ska Keller i Philippe Lamberts (Zeleni) i Martin Schirdewan i Manon Aubry (Europska ujedinjena ljevica).

alt

alt"Duboka zabrinutost"

Oni pišu kako osjećaju “duboku zabrinutost zbog manjka napretka u vezi procesa po članku 7 protiv Mađarske i Poljske”. Članak 7 Lisabonskog ugovora predviđa mogućnost suspenzije prava određene članice ako krši europska pravila.

Istaknuti europarlamentarci situaciju opisuju kao “alarmantnu” i žale se da je nemoguće voditi i neformalne razgovore o ovoj temi tijekom hrvatskog predsjedanja. Napominju da su takvi razgovori vođeni dok je Finska predsjedala EU-om, te su sada prestali kada je Hrvatska preuzela kormilo.

"Krajnje je vrijeme za djelovanje"

“Europsko vijeće ne smije zažmiriti na rezolucije koje su usvojene i debate koje se vode u Europskom parlamentu u posljednja tri mjeseca ili razne pravne poteze koje je povukla Europska komisija. Krajnje je vrijeme za djelovanje!”, navodi se u pismu koje je prvi objavio portal Politico.

Na kraju zaključuju kako je potrebno braniti vrijednosti na kojima je ustanovljena Europska unija, a to su “ljudsko dostojanstvo, sloboda, jednakost, vladavina zakona i poštivanje ljudskih prava, uključujući prava pripadnika manjina”, prenosi Index.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...