VUČIĆEVI MEDIJI VRIŠTE IZ PROMUKLOG GRLA: "Vojska Crne Gore se priprema za izlazak na ulice"

"Deo pripadnika Vojske Crne Gore dobio je instrukcije od svojih starešina da bi u slučaju pogoršanja bezbednosne situacije mogli biti pomoć policiji", piše u beogradskom dnevniku...

  • Društvo

  • 25. Feb. 2020  25. Feb. 2020

  • 1

Vojska Crne Gore dobila je instrukcije povodom protesta zbog spornog Zakona o slobodi vjeroispovesti, a vojska bi mogla biti angažovana kao pomoć policiji u očuvanju javnog reda i mira, pišu beogradske "Večernje novosti".

Kako navodi ovaj beogradski dnevnik, potez crnogorskog vojnog vrha izazvao je nezadovoljstvo pripadnika VCG, "koji u tome vide pokušaj da oružane snage stave u službu politike i okrenu ih protiv sopstvenog naroda".

Zebnju crnogorskih oficira i vojnika dodatno pojačavaju glasine o mogućem angažovanju prijateljskih susjednih zemalja, dodaju Novosti, koje pišu i da su Hrvatska i Slovenija ovaj poziv navodno odbile, prenosi "Tanjug".

List dodaje i da, uprkos negiranju crnogorskih vlasti da bi u slučaju pogoršanja situacije mogle da se uključe specijalne snage iz Prištine, "i dalje zbog toga među pripadnicima VCG lebdi zebnja".

Novosti navode i da je pripadnicima VCG zabranjeno da učestvuju na litijama u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, koje je crnogorski režim proglasio političkim aktivnostima, podržava dolijevanje ulja na vatru i "Kurir".

"Vojnici su tako stavljeni u klinč i između zakona o vojsci i svojih porodica i prijatelja koji učestvuju na skupovima". Od koga je, previše je. Sve redom, Vučićevi patološki žurnalisti.

(S.B.)  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...