ZVIZDIĆ UPOZORIO ZASTUPNIKE IZ RS-a PRED SUTRAŠNJU SJEDNICU: "Očekujem racionalan pristup" (VIDEO)

Moj poziv je da do kraja budemo do kraja racionalni, da neke političke bitke ne vodimo u Parlamentu BiH, pogotovo da se one ne prelamaju na jedan iracionalan način preko onih materijala koji znače ekonomski razvoj, poboljšanje životnog standarada, zdravstva, školstva...

  • Politika

  • 25. Feb. 2020  

  • 1

Nakon sjednice proširenog kolegija Predstavničkog doma novinarima se obratio Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH i potpredsjednik SDA.

- Utvrdili smo dnevni red sutrašnje sjednice Predstavničkog doma. Ima nekih 48, 49 tačaka dnevnog reda i ja očekujem, u najmanju ruku, normalno zasjedanje i racionalan pristup svim materijalima koji je izuzetno važani za sve građane i čitavu BiH. Nadam se da ćemo ići u tom pravcu i vjdjećemo kakvo će biti glasanje, kazao je Zvizdić, te naveo nekoliko finansijskih sporazuma koji, kako je kazao, pokazuju svu neracionalnost političke scene u BiH.

- Sutra imamo sporazume kojima prihvatamo preko 140 miliona eura granta za različite projekte iz infrastrukture, komunalne privrede, obnove bolnice iz RS-a... Dakle bilo bi potpuno iracionalno, a pogotovo da zastupnici koji dolaze iz RS-a ne glasaju, kazao je Zvizdić.

- Moj poziv je da do kraja budemo do kraja racionalni, da neke političke bitke ne vodimo u Parlamentu BiH, pogotovo da se one ne prelamaju na jedan iracionalan način preko onih materijala koji znače ekonomski razvoj, poboljšanje životnog standarada, zdravstva, školstva...

(Oslobodjenje.ba)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...