MASKE SU PALE: "Vučić je izjavom o Banja Luci priznao agresiju"

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović prokomentarisao je izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je kazao "je l' mislite da treba da budemo najslabiji, da nam onda kada vama treba kažete: pogledajte kako ste vojnički slabi, nemojte da pustimo neke ...

  • Politika

  • 26. Feb. 2020  

  • 2

.. protiv vas, kao 1995. kada je zamalo pala Banja Luka".  

- Veoma je znakovita njegova izjava o Banjoj Luci kojom je priznao agresiju na BiH. Šeher Banja Luka nije srbijanski grad. Bolje neka razmisli kako je JNA, koja je bila jedna od najjačih vojski u Evropi, došla u situaciju da bježi. Kako se desilo da Armija Republike BiH, nastala u teškim okolnostima, dođe pred vrata Banje Luke. Armija RBiH nije izgubila nijednu bitku te 1995. godine. I o tome treba razmisliti - rekao je.
Izetbegović je i dodao:

- Odgovor na separatizam mora biti zajednički, sa HDZ-om koji mora biti zajedno s nama. Tu je Tužilaštvo BiH, koje može da hapsi, mi to ne možemo. I OHR treba reagovati, ustvari trebao je reagovati kada je Dodik kazao da će završiti posao Radovana Karadžića.

Ministar sigurnosti BiH i lider SBB-a komentirao je i izjave Aleksandra Vučića.

-    To je ta tzv. škola politike ''toplo-hladno''. Također, kao BiH, kao ljudi koji imaju svako svoj dio odgovornosti, apsolutno smo raspoloženi da imamo dobrosusjedske odnose, da gradimo te dobrosusjedske odnose, ali izjave miješanja u unutrašnje stvari BiH kroz ohrabrivanje nečega što se zove ili je na ivici separatizma, kroz nedostatak volje da se ogradi od izjava pojedinih srpskih lidera, neovisno o tome da li su iz vlasti ili opozicije, a, nažalost, često vidimo da su stavovi SNSD-a i SDS-a identični, govori da gospodin Vučić ima problema sa svojim preciznim stajalištima. Mi ih nemamo i znat ćemo da odgovorimo na svaki izazov - rekao je Radončić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...