NIKO NIJE POŠTEĐEN: Potpredsjednica Irana zaražena koronavirusom

Potpredsjednica Irana Masoumeh Ebtekar zaražena je koronavirusom, prenosi Anadolija.

  • Svijet

  • 27. Feb. 2020  

  • 0

Savjetnica u uredu potpredsjednice Irana Fariba Ibtihaj kazala je za Iransku novinsku agenciju (IRNA) da je Ebtekar jučer bila pozitivna na testu na koronavirus.

- Potpredsjednica Ebtekar je na kućnom liječenju, a zbog mjera predostrožnosti svi u njenom kabinetu smo podvrgnuti testiranju na koronavirus i u subotu očekujemo nalaze - kazala je Ibtihaj.

U Iranu je od posljedica zaraze koronavirusom preminulo najmanje 26 osoba, a iz Ministarstva zdravstva te zemlje saopćeno je da je tim virusom zaraženo 245 Iranaca.

Među zaraženim su i zamjenik ministra zdravstva Iraj Harirchi, parlamentarni zastupnik Mahmoud Sadqi i šef parlamentarne komisije za nacionalnu sigurnost i vanjske poslove Mojteba Zannour.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...