ISTANBUL SLAVI BH. REPREZENTATIVCA: Višća golom odveo Basaksehir u produžetke, a zatim pogodio za prolazak u osminu finala Evropa lige (VIDEO)

Basaksehir se plasirao u osminu finala Europa lige nakon pobjede nad Sportingom iz Lisabona sa 4:1. Edin Višća je odigrao cijeli susret za turski tim. Bh. reprezentativac je sa dva gola bio apsolutni junak pobjede domaćih igrača.

  • Sport

  • 27. Feb. 2020  27. Feb. 2020

  • 0

Portugalski tim je u prvom duelu igranom prije sedam dana pobijedio s 3:1, a isti rezultat poslije regularnih 90 minuta viđen je i u Istanbulu, ali u korist domaćina.

Basaksehir je nakon prvog poluvremena imao rezultat koji ovaj tim vodi dalje. Srktel je pogodio u 31. minuti nakon jedne gužve poslije Višćinog centaršuta iz kornera.

Domaći su do drugog gola stigli u 45. minuti. Strašan gol iz slobodnjaka u 45. minuti je zabio Aleksić.

Sporting je do zlata vrijednog gola stigao u 68. minuti, lijepo je glavom pogodio Vietto za 2:1 i tako goste vratio u igru.

Basaksehir je u finišu utakmice sve karte bacio u napad ne bi li došao do trećeg gola i produžetka. Rizik se isplatio u sudijskoj nadoknadi kada Višća zabija za 3:1 i produžetke.

U produžetku oprezna igra s obje strane. Činilo se da će penal lutrija odlučiti konačnog pobjednika, međutim neopreznost gostujućih igrača to je spriječila.

U 118. minuti sudija Lahoz je dosudio penal za domaće kojeg je u gol topovskim udarcem pretvorio Višća za 4:1 što je bio konačan rezultat ove utakmice.

Plasman u osminu finala Europa lige je najveći uspjeh kluba iz Istanbula u UEFA takmičenjima, najzaslužniji za to je Višća.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...