BORENOVIĆ RASPALIO PO DODIKU: "Ti izlivi mržnje, to neko ludilo, taj strah od istine pokazuje da je..." (VIDEO)

"Brutalne optužbe po opozicionim poslanicima, pokušaj traženja izgovora za neke vlastite neuspjehe, ti izlivi mržnje, to neko ludilo, taj strah od istine pokazuje da je zaista besmisleno praviti neku vrstu razgovora, što ne znači da se nećemo sretati u institucijama."

  • Politika

  • 27. Feb. 2020  27. Feb. 2020

  • 2

"Posebna sjednica NS Republike Srpske je obesmišljena raznim uvredama i izlivom mržnje Milorada Dodika prema opoziciji", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović gostujući u emisiji "Puls" BN televizije.

Svaki razgovor sa Dodikom nakon posljednje posebne sjednice je besmislen, naveo je on.

"Brutalne optužbe po opozicionim poslanicima, pokušaj traženja izgovora za neke vlastite neuspjehe, ti izlivi mržnje, to neko ludilo, taj strah od istine pokazuje da je zaista besmisleno praviti neku vrstu razgovora, što ne znači da se nećemo sretati u institucijama."

Predsjednik PDP-a kaže da stranka na čijem je čelu i SDS nisu izdali RS time što su podržali inicijative u Predstavničkom domu o provjeri diploma zaposlenih u zajedničkim institucijama BiH i smjenama u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu.

"Ne možemo da ne kažemo svoj stav o tome da li treba smijeniti Milana Tegeltiju i članove VSTS-a jer nećemo da budemo saučesnici nečega što je štetno za Republiku Srpsku jer je interes RS i građana da ti ljudi budu zamijenjeni jer ne mogu da rade svoj posao i odgovorni su za stanje u pravosuđu. Oni su na vrhu piramide, a iza njih su politike, a očigledno i Dodik i neke političke strukture koje to kontrolišu."

Borenović navodi da su SDS i PDP podržali inicijativu NS RS o promjeni sastava Ustavnog suda jer je tu u interesu Republike Srpske.

"Činjenice govore da svaku apelaciju koju podnese predsjednik SDA, predstavnici te stranke ili grupa poslanika - ta apelacija ima pozitivan epilog. To stanje je tako već godinama. Gospodin Šarović i ja smo rekli da te odluke nisu dobre. One su politički motivisane i idu na štetu Republike Srpske. Uzimaju imovinu Srpskoj i knjiže je na BiH bez bilo kakvih pravnih principa i postulata. Zato smo podržali donošenje zakona kojim će strane sudije izaći iz Ustavnog suda BiH", rekao je Borenović.

Međutim, "SNSD je nakon zajedničkog dogovora promijenio zakon", dodaje Borenović i objašnjava:

"Nije korektno da insistirate na jedinstvu, a da nakon nekoliko dana pravite dogovor sa HDZ-om i izbacujete iz sistema odlučivanja NS RS. Sa HDZ-om su zajedno podnijeli zahtjev i njima su učinili određene ustupke, jer nemaju kome drugom. To je klasični prenos nadležnosti."

Politička bura tjera građane iz Republike Srpske i BiH dok vlast ubjeđuje u dobre ekonomske pokazatelje. "To je Dodikova manipulacija", kaže Borenović.

"On je David Copperfield političke scene u ovom dijelu regiona. On iz fikcije stvara sliku lažne stvarnosti i pokušava da predstavi nešto što nije tačno. danas u RS od izvornih prihoda, skoro 50 posto se mora vratiti u kredite."

Borenović je rekao da je u posljednjih 14 godina kroz razne budžete u Srpskoj prošlo skoro 50 milijardi maraka, te da je samo mali dio toga kroz projekte vraćen građanima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...