DIREKTNO IZ WOLFSBURGA: Zavirite u novi Volkswagen Golf 8 GTI sa 245 konjskih snaga pod haubom, do "stotke" stiže za 6,2 sekunde… (VIDEO)

Volkswagen Golf 8 konačno je predstavljen javnosti, a objavljene su i službene fotografije i podaci

  • Auto

  • 28. Feb. 2020  

  • 0

Bit će prezentiran na salonu u Ženevi, od 5. do 15. marta 2020. Sportska „pila“ iz Wolfsburga bit će opremljena dvolitaskim TSI turbobenzincem 2.0 sa 245 KS, odnosno 180 kW.

Osnovni modeli stižu sa ručnim 6-stupanjskim i automatskim 7-stupanjskim mjenjačima, s dvostrukim kvačilom, a do stotke će ubrzavati za 6,2 sekunde, uz najveću brzina ograničenu na 250 km/h. Novi će Volkswagen Golf 8 GTI Performance imati 272 KS, a do stotke će ubrzavati za 5,9 sekundi, uz serijsku blokadu na 250 km/h.

A, već je u najavi i Volkswagen Golf 8 R sa 333 KS i pogonom na sva četiri točka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...