SAD JE JASNO ZBOG ČEGA PEROVIĆ PRIJETI NOVINARIMA: Kompaniji koju zastupa zbog ovoga su blokirani svi računi…

Firmi „Comsar Energy Hidro“ u vlasništvu ruskog oligarha Rašida Serdarova, a čiji je ovlašteni zastupnik Duško Perović, zbog duga su blokirani svi računi u bankama u Srpskoj, saznaje portal Capital

  • Ekonomija

  • 28. Feb. 2020  

  • 0

„Comsar Energy Hidro“ ima pet računa u BiH, u UniCredit banci i Novoj banci, a svi su blokirani prije nekoliko dana, tačnije 24. i 25. februara ove godine.

Ta firma, čiji je zvanični vlasnik kompanija „COMSAR HYDRO HOLDING LIMITED“, 2018. godinu je završila u gubitku od 588.359 KM, pokazuju podaci Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge RS.

U Upravi „Comsar Energy Hidro“ sjedi i Duško Perović koji je istovremeno i šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji.

comsar perović

Uprkos dugovima koje pomenuta firma iz „Comsar“ grupacije ima, Vlada RS je 30. decembra 2019. godine donijela Odluku o utvrđivanju uslova za produženje roka na koji je toj firmi dodijeljena koncesija za izgradnju HE „Mrsovo“ na rijeci Lim.

Odlukom se utvrđuju uslovi za produženje koncesije i definiše da će se to izvršiti pregovaranjem i na osnovu zahtjeva firme „Comsar Energy Hidro“ Banjaluka.

Rok na koji je koncesija dodijeljena može se produžiti na period do 50 godina i u tom slučaju je investitor dužan da uplati jednokratnu koncesionu naknadu od 193.150 KM.

Prema Odluci, Ministarstvo energetike i rudarstva u roku od 60 dana treba da sprovede pregovarački postupak i dostavi Vladi Prijedlog aneksa Ugovora o koncesiji, piše Capital.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...