SVIJET JE NA IVICI VELIKOG RATA: NATO hitno zasjeda na zahtjev Turske, Stoltenberg dramatično upozorava...

NATO će na zahtjev Turske danas održati vanrednu sjednicu zbog napada režimskih snaga na tursku vojsku u Idlibu, javlja agencija Anadolija

  • Vijesti

  • 28. Feb. 2020  

  • 2

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je osudio napade sirijskog režima i njegovog saveznika Rusije u Idlibu te pozvao na prekid napada.

Stoltenberg i turski šef diplomatije Mevlut Cavusoglu su u četvrtak navečer razgovarali telefonom, a glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu je na upit AA kazala da je Stoltenberg tokom razgovora osudio zračne napade sirijskog režima i njegovog saveznika Rusije u Idlibu.

Apelovao je na sirijski režim i Rusiju da poštuju međunarodno pravo te da pruže podršku mirovnim naporima koji se poduzimaju pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda (UN).

Također je sve strane pozvao na uzdržanost. "Sve strane trebaju doprinijeti smanjenju napetosti te spriječiti daljnje pogoršanje ove veoma opasne situacije i užasnih humanitarnih uvjeta u tom regionu", kazao je Stoltenberg.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...