ON IGRA ZA KLUB KOJI JE HIT EVROPSKE LIGE: Evo kako novinari iz susjedstva igrača bosanskohercegovačkih korijena odmah oblače u „kockasti dres“, a pritom je rođeni Austrijanac

Igrao je za sve uzraste austrijske mlade reprezentacije, ali nikad nije zaigrao za A reprezentaciju

  • Sport

  • 28. Feb. 2020  28. Feb. 2020

  • 1

„Austrijski LASK je nastavio nizati iznenađenja u Europskoj ligi. Nakon što je prvi put prošao natjecanje po skupinama, sada je otišao i korak dalje izbacivši nizozemski AZ Alkmaar. Nakon 1:1 iz prve utakmice, LASK je pred svojim navijačima slavio sa 2:0, a oba gola zabio je Austrijanac hrvatskih korijena Marko Raguž“, piše „Sportski.net“.

Naravno, prezime Raguž je karakteristično za područje srednje Bosne i istočne Hercegovine. Da sad ne nabrajamo ličnosti iz javnog života koje nose to prezime, i žive u Bosnu i Hercegovini.

Ipak, hrvatskim sportskim novinarima ne pada na pamet istraživati porijeklo, bitno je da prezime „asocira“. A da mi pritom uopće ne dovodimo u pitanje moguću Markovu želju da zaigra za „Vatrene“.

Ipak, možda bi ga iz našeg N/FSBiH-a mogli priupitati da li bi igrao u istom timu sa Džekom i Pjanićem, ako mu je već mrsko igrati za prvi tim reprezentacije Austrije. A vjerovatno nije. Jer, rođen je tamo.

Uglavnom, Marko je doveo LASK u vodstvo u posljednjim trenucima prvog poluvremena iz penala, dok je drugi gol postigao u 50. minuti.

Raguž je bio i strijelac i u prvoj utakmici koja je završila 1:1.

On je ove sezone postigao 14 golova. Tek mu je 21 godina. Njegov LASK apsolutni je hit Evropske lige, ali i austrijskog prvenstva. Na prvom su mjestu austrijske lige, čak i ispred goropadnog i puno bogatijeg Salzburga, piše i ovo Sportski.net.

Napadač je igrao za sve uzraste austrijske mlade reprezentacije, ali nikad nije zaigrao za A reprezentaciju.

(D.B.)        

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...