ŠTA I KAKO SAD?: Grčka zatvorila granicu sa Turskom

Grčka je danas zatvorila prelaz Kastanjes na granici sa Turskom, nakon što je veliki broj migranata pokušao da uđe u tu zemlju, javlja agencija ANA

  • Svijet

  • 28. Feb. 2020  28. Feb. 2020

  • 0

Grčka policija rasporedila je ranije danas pojačanja na graničnim prelazima sa Turskom kako bi spriječila migrante da uđu u Grčku, prenosi Tanjug.

Nekoliko desetina ljudi okupilo se na kopnenoj granici dvije zemlje, prelazu Kastanjes, na sjeveroistoku Grčke, a policja im je sprječavala pristup.

"Oni neće ući u zemlju. Oni su ilegalni migranti, nećemo im dozvoliti da uđu", kazao je vladin zvaničnik za Reuters. Grupe migranata u Turskoj uputile su se danas ka granicama s Grčkom i Bugarskom nakon što je visoki turski zvaničnik rekao da Ankara više neće poštovati sporazum o EU iz 2016. i zaustavljati izbjeglice na putu za Evropu. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...