KRATKO I JASNO. I UKUSNO: Napravite baget na ovaj način, a onda ga "punite" čim god hoćete

Savršen recept za duguljasti hljeb koji će vam uvijek uspjeti

  • Gastro

  • 28. Feb. 2020  28. Feb. 2020

  • 0

SASTOJCI:

500 gr brašna 

300 ml vode 

50 ml ulja 

2/3 kesice germe 

1 kašičica soli 

1 kašičica šećera 

PRIPREMA: 

1. Brašno pomiješajte sa solju, šećerom i germom. 

2. Dodajte ulje i mlaku vodu pa umijesite tijesto rukama dok ne postane elastično. 

3. Ostavite da nadođe sat vremena pa premijesite i podijelite na dva dijela. 

4. Razvucite u pravougaonik pa savijte krajeve prema unutra. 

5. Pritisnite rukama i onda oblikujte u cijev. 

6. Stavite u tepsiju i ostavite da odstoji 15 minuta. 

7. Zarežite nožem na nekoliko mjesta pa pecite u rerni zagrijanoj na 190 stepeni 15 minuta. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...