ZAKOPAVAJU RATNE SJEKIRE: Washington ponudio pomoć Teheranu u vezi virusa korona

SAD su ponudile pomoć Iranu u vezi sa odgovorom na širenje virusa korone u toj zemlji, izjavio je američki državni sekretar Mike Pompeo.

  • Svijet

  • 28. Feb. 2020  28. Feb. 2020

  • 0

On je tokom obraćanja Komisiji za vanjske poslova Predstavničkog doma SAD u Washingtonu naglasio da Iran nema snažnu zdravstvenu infrastrukturu, te da je zabrinut zbog toga što Teheran ne saopštava informacije o tome šta se zaista dešava u toj zemlji.

Obraćanje Pompea uslijedilo je nakon što je broj žrtava novog virusa u Iranu porastao je na 34, a zaraženih na 388.

Iran je jedina zemlja u Persijskom zalivu koja je saopštila podatke o preminulima, a slučajevi zaraze prijavljeni su u Kuvajtu, Bahreinu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Omanu.

U Iranu su otkazane molitve u džamijama u glavnim gradovima 23 od ukupno 31 pokrajine, a sve škole u zemlji biće zatvorene na tri dana.

Zarazno oboljenje Covid-19, koje izaziva novi virus korona, počelo je da se širi u Kini krajem decembra, a nakon toga se proširilo i na druge zemlje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...