EFENDIĆ OBJAVIO ŠOKANTAN SNIMAK: Je li Sarajlić pokušao potkupiti delegata da glasa za Prevljaka?

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić objavio je na društvenim mrežama audio snimak razgovora o kupovini glasova koja se odvijala prije izbora predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

  • Politika

  • 28. Feb. 2020  28. Feb. 2020

  • 4

Podsjećamo, prije dva dana održana je Izborna Skupština na kojoj je sa 59 glasova delegata za predsjednika izabran Fikret Prevljak. Efendić je dobio glasove 40 delegata. Akteri razgovora bili su potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije ove stranke Asim Sarajlić, kantonalni zastupnik Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović.

Na Facebooku je Efendić napisao:

"U izjavu za medije prije izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo rekao sam da imam saznanja o nekim neprincipijelnim lobiranjima i pritiscima na delegate, ali da ću o tome govoriti nakon izbora. Izbori su završeni i rezultat je svima poznat, ali da ne bi ostao dužan, objavljujem ovaj tonski snimak koji na najbolji mogući način oslikava šta se dešavalo u pozadini ovih izbora."


Zatim je dodao sljedeće:

"Na snimku se može poslušati kako Asim Sarajlić, predsjednik Kadrovske komisije, i potpredsjednik SDA, nudi zaposlenje supruge jednom od delegata kako bi glasao za drugog kandidata."
Prema riječim Efendića, zbog prethodno navedenog smatra da Sarajlić ne može biti predsjednik Kadrovske komisije, te da očekuje da organi stranke nakon objavljivanja snimka raspravljaju i donesu odgovarajuće odluke.

"U ovakvo djelovanje pojedinaca krajnje su upitni i rezultati same izborne Skupštine. Delegat čiji glas se čuje na snimku uprkos ponudama nije 'završen', a na ovaj sastanak otišao je samo kako bi vidio ko stoji iza ponuda koje su upućene većem broju delegata", tvrdi Efendić.


Podsjećamo, u srijedu, 26. februara, za predsjednika sarajevske SDA je izabran Fikret Prevljak.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...