KLOPP ODGOVORIO NA PROZIVKE: "Boli me briga"

"Naša forma nema veze sa slabijom kvalitetom Premiershipa, pogotovo kada vidimo da je City pobijedio Real"

  • Sport

  • 29. Feb. 2020  

  • 1

Liverpool je u 27 kola Premiershipa upisao 26 pobjeda, a jedina utakmica u kojoj nisu pobijedili bio je remi protiv Manchester Uniteda.

Još četiri pobjede i Liverpool će i matematički riješiti pitanje osvajača Premier lige. Tako će završiti njihovo 30-godišnje čekanje na engleski naslov.

 

Ipak, postoje i oni koji Liverpoolovu dominaciju dovode u pitanje govoreći da je Premiership slab i da je to veliki razlog šetnje Redsa kroz prvenstvo.

Jürgen Klopp u najavi gostovanja kod Watforda odgovorio je na takve tvrdnje.

“Boli me briga. Mislim da se nijedan navijač Liverpoola ne bi oko toga trebao brinuti. Ako ostali tako misle, ako zaista misle da City nije više dobar kao što je bio, rekao bih da su u krivu. Zabili su više golova od nas, ali su i primili više, a razlog tome je što su imali problema s ozljedama. Ostale ekipe su također jake. Da, Bayern je pobijedio Tottenham i Chelsea u Ligi prvaka, no oba kluba su vrlo jaka”, rekao je Klopp.

“Nemamo uticaj na bodovni učinak ostalih ekipa osim kada igramo protiv njih. I susreti s najjačima u Premiershipu su uvijek teški, nebitno igraš li protiv Tottenhama, Chelseaja, Cityja, Arsenala ili Uniteda. Istina, pobijedili smo ih, no sve su to bile teške utakmice. Tako da naša forma nema veze sa slabijom kvalitetom Premiershipa, pogotovo kada vidimo da je City pobijedio Real. Oni su jedna od najboljih ekipa svijeta, bili su očito bolji od Reala i to dokazuje koliko je ova liga jaka”, završio je Klopp.

(Sportske.ba) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...