POTVRĐEN ŠESTI SLUČAJ KORONAVIRUSA U HRVATSKOJ: 'Ne rukujte se!"

Ministar zdravstva potvrdio je da je u Hrvatskoj zabilježen šesti slučaj korona virusa, a pacijent je u Rijeci. Još se čekaju rezultati za dva pacijenta, a Stožer za civilnu sigurnost sugerira Hrvatima da se ne rukuju.

  • Regija

  • 29. Feb. 2020  29. Feb. 2020

  • 0

Potvrđen je šesti slučaj koronavirusa u Hrvatskoj. Radi se o muškarcu iz Rijeke koji je bliski kontakt već oboljelih iz Rijeke.

Prema neslužbenim informacijama radi se o bratu žene koja je oboljela nakon svog supruga. Svi su dobrom stanju i imali su blaže simptome.

"Dosad imamo 176 testiranih, dva nalaza se još čekaju. Imamo još jedan pozitivan nalaz. Riječ je o bliskom kontaktu bolesnika iz Rijeke. Tako da je sve pod kontrolom, nije se proširilo kao što se širi po Evropi. Imamo povećanje od 200 oboljelih u Italiji, 20 oboljelih u Francuskoj, 19 u Njemačkoj… Zahvaljujem se svim hrvatskim građanima koji su u izolaciji i karantenama… To je oko 120 kontakata i 1151 osoba s rješenjem o nadzoru, rekao je Beroš, prenosi Index.hr.

Osoba u Rijeci se osjeća dobro, ima blage simptome. Nema razloga za zabrinutost. Preostalo dvoje pozitivnih u Rijeci također je dobro, rekla je Alemka Markotić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...