IZ DF-a DEMANTIRALI LAŽNE VIJESTI: Konakovićevoj stranci pridružili su se ljudi izbačeni iz DF-a

Povodom članka objavljenog na portalu N1 pod naslovom “Kompletni Općinski odbori DF-a iz Tuzle i Živinica pristupili Narodu i pravdi” od 29.02.2020. godine, uslijedio je demant predsjednika KO DF Tuzlanskog kantona Zlatana Begića na, kako naglašava, netačne navode objavljene u ovom članku.

  • Politika

  • 01. Mar. 2020  01. Mar. 2020

  • 1

Demant predsjednika KO DF Tuzlanskog kantona Zlatana Begića prenosimo u cjelosti:

"U politički projekat gospodina Konakovića – pretenciozno nazvan “Narod i pravda”, u Tuzlanskom kantonu uključila su se dva bivša člana DF-a iz Tuzle i Živinica koja su izbačena iz DF-a odlukom Predsjedništva stranke zbog otvorene kolaboracije sa PDA gospodina Mirsada Kukića, te nekoliko njihovih pomagaća koji su također bili pred isključenjem iz DF-a. Odluka o navedenim isključenjima donesena je upravo po zahtjevima mnogobrojnih članova i aktivista DF-a iz Tuzle i Živinica koji su prepoznali destruktivno djelovanje ovih lica.

Organizacije DF-a u Tuzli i Živinicama nikada nisu bile jače, što će se vrlo brzo pokazati, pogotovo nakon izbacivanja iz članstva navedenih osoba, osnažene novim snagama i uglednim građanima čiji ulazak i angažman u DF-u je sprečavala upravo ova mala interesna skupina sada već bivših članova iz razloga koji su javnosti u TK dobro poznati.

Preporučujemo i drugim političkim subjektima da povremeno pročiste svoje vlastite redove, jer bez zdravih političkih partija ne može biti niti zdravog demokratskog društva. Demokratska fronta nastavlja svojim putem borbe za državu i građansku ideju, i u toj borbi se nećemo libiti da se, na prvom mjestu, obračunamo sa svakom osobom iz vlastitih redova koja interese države i građana pokuša da podredi vlastitim ličnim i neprihvatljivim interesima.

Na koncu, izražavamo svoje iznenađenje činjenicom da je vaša kuća, koji smo držali za ozbiljan i profesionalan medij, tendenciozno i nekritički prenijela potpuno netačnu informaciju, bez ikakve prethodne provjere. Pored političkih partija i profesionalni mediji su pretpostavka zdravog demokratskog društva, pa ovaj demant i njegov sadržaj ujedno shvatite  kao dobronamjernu sugestiju u pogledu vašeg budućeg rada, ukoliko želite da zadržite relevantnost u javnom prostoru."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...