STIŽE NOVA INVAZIJA NA GRANICU BIH: Više od 100.000 migranata prešlo iz Turske u EU

Evropska komisija zatražila je danas od Hrvatske da sazove hitan sastanak mininistara unutrašnjih poslova EU nakon što je Turska otvorila granicu za migrante koji žele da stignu do Evrope.

  • Društvo

  • 01. Mar. 2020  

  • 0

Sazivanje hitnog sastanka zatražio je potpredsjednik Evropske komisijee Margaritis Schinas, glavni evropski funkcioner za migrantska pitanja.

Schinas se obratio hrvatskom ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću kako bi zatražio hitni sastanak ministara.

Više od 100.000 migranata prešlo je granicu Turska prema EU nakon odluke turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana da otvori prelaze, rekao je turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu.

Stotine migranata okupilo se juče nedaleko od graničnog prelaza Kastanijes na granici Turske i Grčke, a u više navrata došlo je do sukoba sa policijom.

Prema sporazumu iz 2016. godine Turske i EU, Ankara je obećala da će ograničiti migracije u Evropu u zamjenu za finansijsku pomoć bloka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...